Kozijn en timmerwerken


(Renovatie en Repliceren van Kozijn-, Schrijn- en Timmerwerken)

Bij voorkeur wordt duurzaam naaldhout zoals lariks, douglas of eiken als houtsoort gebruikt. Het is kwalitatief goed en eerlijk hout, met een vergelijkbare duurzaamheidklasse als tropisch hout. Bij het gebruiken van tropisch hout wordt het milieu verhoogd belast.

In bijna alle oudere huizen is er van origine europees grenen toegepast. Omdat het huidige productiehout een slechtere kwaliteit heeft zijn lariks, douglas en eiken goede alternatieven. Onnodig om te zeggen dat met de normale onderhoudsintervallen het een uitstekende levensverwachting heeft. Het kozijn- en raamwerk worden vervaardigd met duurzame verbindingen.

Door in de zelfde stijl subtiele aanpassingen aan te brengen (bijvoorbeeld ten behoeve van dubbelglas) blijft het originele karakter behouden en kan de woning voldoen aan de huidige kwaliteit en comforteisen. Bij oudere kozijnen zijn de scharnieren van de draairamen “gefitst”. Dit wil zeggen dat het scharnier in het kozijn is gestoken en er niet tegenaan is geschroefd. Als de stijl van het huis aangeeft dat de scharnieren gefitst behoren te zijn, zal dit ook zo uitgevoerd behoren te worden.

In overleg kan het kozijnwerk/restauratie (met glas en) in kleur geschilderd gemonteerd worden.