Isolatiewerken


Natuurlijke en ecologische isolatiematerialen zijn gemaakt van materialen die van nature vocht- en temperatuur regulerend zijn. Tevens geven deze materialen geen gezondheidsrisico’s bij de verwerking en zijn dus beter voor de bewoners, het milieu en het klimaat.

Bovendien hebben ecologische materialen nog een eigenschap die de reguliere materialen niet hebben. Ze kunnen zeer goed zonnewarmte bufferen. Zo blijft de woning in de winter warmer en in de zomer beduidend koeler. Hierdoor is airconditioning in deze zomerkoele woningen overbodig. ’s Winters warm, zomers koel, uitstekende geluidisolatie en bovendien zijn de gebruikte constructies damp-open.

Dit laatste wil zeggen dat de woning wind- en luchtdicht geconstrueerd wordt waarbij leefvocht, zonder schade, door de constructie van binnen naar buiten kan diffunderen. Door deze actief dampdoorlatende bouw wordt een ongeëvenaard comfortabel en uitgebalanceerd woonklimaat met het laagste energieverbruik gerealiseerd. Door in een damp-open constructie te werken met ecologische en natuurlijk vernieuwbare grondstoffen is dit de beste keuze. Het is dé toekomst.

Omdat het een ademende constructie is kan er geen vochtophoping ontstaan. Dit in tegenstelling tot niet-ademende isolatiematerialen waartegen grote hoeveelheden condens kunnen neerslaan. Deze ademende constructies kunnen voor steense- en gespouwde muren, daken en vloeren gebruikt worden. Ook binnenmuren kunnen uitstekend op deze manier geconstrueerd worden. Het blijkt bovendien een uitstekende geluidsdemping te geven. Door de damp-open constructie is permanente geforceerde ventilatie niet meer nodig.